top of page

Praktische info

Secretariaat 

Onze praktijk is iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 8u tot 16u op het telefoonnummer 014 31 52 08.
Tussen 16u en 18u zijn we enkel bereikbaar voor dringend medisch advies.

Gelieve steeds voldoende voorschriften te vragen tot aan je volgende bezoek. Zo kunnen we samen de druk op het secretariaat helpen ontlasten. We mogen enkel attesten afleveren die stroken met de waarheid. Attestenkunnen niet gemaakt worden zonder consultatie. Je kan deze vanaf heden enkel bij het secretariaat zelf ophalen. 

  • maandag tem donderdag van 8u tot 16u

  • vrijdag van 8u tot 15u

Consultaties 

Gelieve rekening te houden met onderstaande informatie. Bedankt om mee zorg te dragen voor onze work-life balans.
 

  • Alle raadplegingen gebeuren enkel op afspraak. Voor onze huisartsen kan je online een afspraak maken. Staat de online agenda volgeboekt, aarzel dan niet om ons telefonisch te contacteren.

  • Verwittig tijdig als je niet op een gemaakte afspraak aanwezig kan zijn. Verwittig je niet dan kan de afspraak aangerekend worden. 

  • 2 personen = 2 afspraken. Gelieve het aantal klachten per consult te beperkten tot 1 of 2. Indien je denkt meer tijd nodig te hebben voor een afspraak, gelieve dan steeds 2 afspraken in te plannen.

  • Boek bij voorkeur consultaties overdag. Zo blijven de avonduren vrij voor mensen die gaan werken/kinderen die ziek van school komen.

  • Als je een geplande controle hebt, gelieve dan bij voorkeur 1 of 2 weken op voorhand je afspraak vast te leggen. Bij voorkeur niet na een verlengd weekend.

  • Als je op consultatie komt, gelieve dan na te kijken of je nog voldoende voorschriften hebt zodat je zeker 3 maanden kan overbruggen. De telefoons die op deze manier kunnen vermeden worden, betekenen een enorme ontlasting voor het secretariaat. 
     

Tarieven huisartsen
De artsen in onze praktijk zijn volledig geconventioneerd. Dit betekent dat zij zich houden aan de officiële erelonen die zijn vastgelegd door het RIZIV. We vragen rechtstreeks het remgeld te betalen, afhankelijk van je sociaal statuut. (€4/€1). Voor huisbezoeken is het tarief hoger.


GMD (aanmaak/jaarlijkse verlenging): gratis

 

Huisbezoeken

Indien je om medische redenen niet tot in de praktijk kan komen, vraag je voor 11u telefonisch een huisbezoek aan. De huisarts die die dag verantwoordelijk is voor de (dringende) huisbezoeken zal bij jou langskomen. We kunnen op voorhand geen uur vooropstellen en gaan ervan uit dat patiënt, gezien de nood tot huisbezoek, de hele dag thuis is. Uit noodzaak mbt haalbaarheid voor onszelf én kwaliteit van zorg, leggen we de drempel tot huisbezoeken hoog. Geen huisbezoeken buiten onze regio. Dit zal met het secretariaat/arts afgestemd worden.

Resultaten onderzoeken

Resultaten van onderzoeken worden besproken met de arts waarbij je het onderzoek hebt laten
doorgaan.

Voor spoedgevallen: ’s nachts en in het weekend: 014 22 22 00 (website wachtpost)

Bij levensbedreigende zaken: bel 112

bottom of page